Gepubliceerd 18 mei 2021

Judo Bond Nederland en Chikara Sport geven gratis judolessen weg

Judobond Nederland en Chikara Sport Bodegraven zetten zich in om jeugd in beweging te houden. Om juist in deze moeilijke corona-tijden de jongste jeugd in beweging te krijgen stellen Judo Bond Nederland en zijn aangesloten clubs 100.000 gratis judolessen ter beschikking.

Onder aanvoering van Olympisch kampioen en vader Mark Huizinga kunnen ouders vanaf dinsdag 18 mei op www.gunjekindjudo.nl een gratis proefles voor hun kind aanvragen. De actie is niet alleen de komende week geldig, maar voor heel 2021.

Schrikbarende cijfers

De cijfers liegen er niet om. Het afgelopen half jaar is zowel het aantal bewegende kinderen als het aantal beweegmomenten met 35% drastisch afgenomen. Mark Huizinga zegt er het volgende over: “Als geen ander ken ik het belang van bewegen. Niet alleen voor topprestaties, maar ook om je als kind goed te ontwikkelen. Of je nou verlegen bent of niet weet wat je met je energie aan moet: judo helpt! Juist daarom schrik ik zo van deze slechte cijfers. We moeten nú zorgen dat ook deze generatie goed in beweging komt en dat ook blijft. Zodat ze er nu én later van profiteren.”

 Judo als basis voor een beweegvaardige generatie

Veilig leren vallen en vooral ook opstaan; omgaan met fysiek contact en het ontwikkelen van motorische vaardigheden; het zijn kenmerken die onlosmakelijk verbonden zijn met de judosport. Ook kinderen die een andere sport gaan beoefenen ervaren veel profijt van de basisvaardigheden en de ontwikkeling van spierkracht die ze in het judo hebben opgedaan. Met het beschikbaar stellen van 100.000 proeflessen wil Judo Bond Nederland bijdragen aan een gezonde generatie.

Leren van ouders

Via www.gunjekindjudo.nl zijn vier interviews te bekijken die Mark afnam met ouders van judoënde kinderen. “Dat ik geloof in de kracht van judo is met mijn topsport-achtergrond niet verrassend, maar in deze serie benader ik de sport als vader. Juist daarom ben ik in gesprek gegaan met jonge ouders die elke dag ervaren welke positieve effecten judo op hun kind heeft.’’

Makkelijk aan te vragen

 Op de website www.gunjekindjudo.nl is alle informatie te vinden. De aanvraag is zo geregeld en je ontvangt ook direct het online judo-starterspakket. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de corona-maatregelen en is de actie dit gehele kalenderjaar geldig. Op www.chikara-sport.com kun je nog meer informatie vinden. Hier zie je ook het meest recente lesrooster.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN