10 oktober 2022

Joost Spijkers grijpt naast Poelifinario

Een van de genomineerden van de Poelifinario’s Joost Spijkers, treedt donderdag 13 oktober op in het Evertshuis met het programma Hotel Spijkers. Hij was dit jaar genomineerd voor de poelifinarioprijs maar heeft niet gewonnen.

Hotel Spijkers

Hij stond in het rijtje bekende genomineerden zoals: Alex Klaasen, Peter Pannekoek, André Manuel, Wim Helsen, Pieter Derks, Sanne Wallis de Vries en Alex Roeka. De winnaars van de cabaretprijs werden afgelopen maandag bekendgemaakt in theater Diligentia in Den Haag. Richard Groenendijk en Tim Fransen hebben maandagavond ieder een Poelifinario gewonnen.

Joost is sinds 2001 bekend als lid van de populaire theatergroep de Ashton Brothers. Daarnaast heeft hij meerdere soloprogramma’s gemaakt, waarin hij wordt begeleid door een band.

De Poelifinario’s, vernoemd naar de door cabaretier Toon Hermans bedachte fictieve vogelsoort, worden jaarlijks uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Een vakjury met deskundigen uit de theaterwereld bepaalt de nominaties en de winnaars.

In 2018 won Joost Spijkers hij de hoogste Nederlandse cabaretonderscheiding (Poelifinario, categorie kleinkunst) voor zijn programma Spijkers II. In maart van dit jaar werd hij bekroond met de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied: Welkom Thuis. En nu was hij wéér genomineerd voor de Poelifinario voor zijn huidige programma Hotel Spijkers.

Klik hier op direct te reserveren.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu