Gepubliceerd 26 augustus 2021

Joost Knevel blijft in voorarrest

Joost Knevel blijft nog zeker twee weken in voorarrest. Dat is donderdagmiddag besloten door de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag. De 43-jarige ex-Bodegraver is afgelopen maandag door Spanje uitgeleverd aan Nederland. Hij wordt verdacht van opruiing en bedreiging van onder meer premier Mark Rutte en Jaap van Dissel van het RVIM en laster tegen een aantal andere personen.

Bloemen op begraafplaats Vredehof

Met twee andere complotdenkers beschuldigde Knevel een aantal mensen van betrokkenheid bij kindermoorden en een satanisch pedonetwerk. Maandenlang uitten zij via social media hun ongefundeerde beschuldigingen in opruiende uitzendingen onder de naam Red Pill Journal. Zij wisten een aantal complotdenkers te overtuigen van hun gelijk, wat onder meer leidde tot acties op de begraafplaats Vredehof.

Onder leiding van burgemeester Christiaan van der Kamp heeft Bodegraven-Reeuwijk juridische acties tegen de drie opstokers opgezet en daarbij de steun van de rechtbank gekregen. De drie zijn gemaand te stoppen met hun beschuldigingen en deze van internet te verwijderen. Daaraan gaven ze geen gehoor. Van de andere twee verdachten zit Wouter Raatgever in de gevangenis, hij is inmiddels veroordeeld tot negen maanden voor het verspreiden van de opruiende en bedreigende filmpjes. De derde betrokkene, Micha Kat, hoort begin september van de Noord-Ierse rechtbank of hij mag worden uitgeleverd aan Nederland.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN