Gepubliceerd 18 december 2023

JO18 van Rohda’76 komt uit op divisieniveau

Niet eerder speelde een jeugdelftal van Rohda’76 op divisieniveau. Dat is JO18 nu gelukt. Dankzij de behaalde titel in de hoofdklasse reserveert de KNVB in januari voor deze beloftevolle spelersgroep een plekje op divisieniveau.

● De kampioenen van JO18 na de 0-2 winst op de leeftijdsgenoten van De Jodan Boys.

Een uitzonderlijke prestatie, zo mag je de promotie wel noemen. Zeker als in ogenschouw wordt genomen dat JO18 dit seizoen voor het eerst in de hoofdklasse uitkwam. Dan denk je niet direct aan promotie. Toch nam het team van trainer Joan Meijer en leider Eddie Plomp direct de regie in handen. Op één gelijk spel na won het alle competitiewedstrijden. Een imposante serie die niet op toeval berust, want ook in de bekercompetitie vielen er uitsluitend overwinningen te noteren. Dat bekersucces krijgt in het nieuwe jaar dus ook een vervolg.

Inschakeling voetbalschool

En met deze noviteit onderstreept Rohda’76 dat de vereniging een aantal jaren geleden qua jeugdopleiding de goede weg is ingeslagen. Toen schakelde de vereniging voor de jeugd van 8-12 jaar voetbalschool De Complete Techniek in. Die ging met deze spelertjes twee keer in de week aan de slag om ze op een uitdagende manier basisvaardigheden aan te leren: de bal trappen, stoppen, aan- en meenemen, snelheid, coördinatie, creativiteit, partijspelen. Maar bovenal spelplezier. In de zomer van 2020 nam voetbalschool Soccerdream (van eigenaar en tevens 1e elftalspeler Vlatko Lazic) het stokje over van De Complete Techniek.

Gekwalificeerde trainers

En uiteraard wist Rohda’76 voor de jeugdelftallen in de leeftijd van 13-19 jaar goed gekwalificeerde trainers aan te stellen, zowel uit eigen gelederen als gediplomeerde coaches van buitenaf. Die aanpak begint zich steeds meer uit te betalen en daar is de prestatie van JO18 het sprekende voorbeeld van.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN