Gepubliceerd 4 juni 2023

Jesper de Heij schiet ESTO naar 3e nacompetitieronde (+ radioverslag & interview)

Ondanks een moeizame 2e helft, waarin ESTO zelfs op een 1-2 achterstand geraakte, kwam het toch nog allemaal goed. In de 88e min. schoot Jesper de Heij met een vlammend schot ESTO naar 3-2 en alle illusies van tegenstander Blauw-Zwart aan gruzelementen. En zo nam ESTO de 1e horde om lijfsbehoud in de 2e klas en staat het komende zaterdag tegenover Legmeervogels. Ook dan is winst noodzakelijk om het tweedeklasserschap in leven te houden.

● ESTO en Blauw-Zwart begroeten elkaar voor de aanvang van de wedstrijd.

Goed uit de startblokken

Net als vorige week tegen Alphia kwam ESTO goed uit de startblokken. In de 14e min. deelde ESTO de eerste dreun van betekenis uit. Yannick Saeijs vond met een prima voorzet Coen de Groot bij de 2e paal die op zijn beurt raak kopte: 1-0. ESTO wist niet door te drukken. Het had geluk dat Dunke Lagerberg in de 25e min. koppend het vizier voor Blauw-Zwart nog niet op scherp had.

● Coen de Groot trekt ten aanval voor ESTO. Hij kopte de 1-0 binnen.
● Thomas Mouthaan wordt op de huid gezeten en probeert in balbezit te blijven.

Strafschop

In de 44e min. kreeg Blauw-Zwart toch de gelijkmaker op het scorebord. Scheidsrechter Oosterlaken wees naar de strafschopstip na een in zijn ogen overtreding van Bas van Zoest op Iliass Assabbam in de 16 meter. Bastiaan Hendriksen schoof onberispelijk de elfmeter langs ESTO-doelman Joey Anker: 1-1.

Terugval

In de 2e helft kende ESTO een terugval. Overleefde maar net in de 46e min. een scrimmage voor het eigen doel, waarbij Joey Anker ook nog met de voet een bijdrage leverde om de 1-2 te voorkomen. Die kwam uiteindelijk toch in de 71e min. door een diagonaal schoot van Iliass Assabbam. Vanaf dat moment zat ESTO diep in de nesten en hing het lijfsbehoud aan een heel dun draadje.

Terug in de wedstrijd

Toch kwam het allemaal nog goed. Wouter-Jan Bos, ingevallen in de 2e helft, speelde zich vrij aan de zijkant om Pim de Visser met een scherpe voorzet te bedienen. Met een intikker bracht De Visser, die als spits de hele wedstrijd niet echt los kwam, ESTO weer terug in de wedstrijd: 2-2.

● Wouter-Jan Bos dringt het Wassenaarse strafschopgebied binnen.
● Pim de Visser probeert los te komen van z’n tegenstander. Hij nam de 2-2 voor zijn rekening.

Ultieme moment

In de 88e min. kende Jesper de Heij zijn ultieme moment. Sterk aan de bal drong hij het Wassenaarse strafschopgebied binnen en met een vlammend verwoestend schot gaf hij Blauw-Zwart-goalie Danny Zwaan het nakijken: 3-2. Een bevrijd en opgelucht ESTO had daarmee Blauw-Zwart plat op de rug.

Bekende tegenstander

Komende zaterdag 10 juni is Legmeervogels voor ESTO de volgende hinternis in de nacompetitie voor lijfsbehoud. Het wordt een reprise tussen beide clubs uit de afgesloten reguliere competitie. ESTO heeft nog een rekening open staan tegen de ploeg uit Uithoorn. Het won thuis weliswaar met 5-0, maar verloor de uitwedstrijd met 1-0.

RADIOVERSLAG:

● ESTO – Blauw-Zwart 1e helft (verslag André van Egdom)
● ESTO – Blauw-Zwart 2e helft (verslag André van Egdom)

INTERVIEW:

● Interview met Jesper de Heij (verslaggever André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN