Gepubliceerd 19 november 2023

Jeroen Petrie in Gast uit de Streek

Wil de Vries interviewt maandagavond om 20.00 uur bij BR6 Jeroen Petrie in het radioprogramma Gast uit de Streek. Jeroen is de zoon van Anna Abelmann. De familie Abelmann woonde en werkte in de buurt van Vinkeveen en deed zaken in hotel en instelling textiel industrie en was daardoor bekend bij de nonnen Franciscanen van het Sint Franciscus Pensionaat in Oudewater (oude stadskantoor).


Toen hun dochter een jaar of elf was vond de familie dat het meisje een goede opvoeding moest hebben en de zusters waren via de handel al een tijdje in beeld. Het meisje verbleef vanaf 1931 tot en met 1938 in het pensionaat. Ze heeft daar de lagere school afgemaakt, de mulo gedaan en een secretaresseopleiding.


Haar belevenissen in het pensionaat heeft ze opgeschreven in een boek, dat volgend jaar met medewerking van de zoon Jeroen door Wout van Kouwen uit Oudewater, wordt uitgegeven. Haar zoon Jeroen vertelt op voorhand over de belevenissen en veel anekdotes die het leven in de jaren dertig goed weergeven. van de jaren dertig tot het begin van de tweede wereldoorlog.


Het interview wordt op de radio herhaald op dinsdagavond om 22.00 uur en zaterdagavond en zondagavond om 19.00 uur.

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN