Gepubliceerd 19 november 2023

Jeroen Petrie in Gast uit de Streek

Wil de Vries interviewt maandagavond om 20.00 uur bij BR6 Jeroen Petrie in het radioprogramma Gast uit de Streek. Jeroen is de zoon van Anna Abelmann. De familie Abelmann woonde en werkte in de buurt van Vinkeveen en deed zaken in hotel en instelling textiel industrie en was daardoor bekend bij de nonnen Franciscanen van het Sint Franciscus Pensionaat in Oudewater (oude stadskantoor).


Toen hun dochter een jaar of elf was vond de familie dat het meisje een goede opvoeding moest hebben en de zusters waren via de handel al een tijdje in beeld. Het meisje verbleef vanaf 1931 tot en met 1938 in het pensionaat. Ze heeft daar de lagere school afgemaakt, de mulo gedaan en een secretaresseopleiding.


Haar belevenissen in het pensionaat heeft ze opgeschreven in een boek, dat volgend jaar met medewerking van de zoon Jeroen door Wout van Kouwen uit Oudewater, wordt uitgegeven. Haar zoon Jeroen vertelt op voorhand over de belevenissen en veel anekdotes die het leven in de jaren dertig goed weergeven. van de jaren dertig tot het begin van de tweede wereldoorlog.


Het interview wordt op de radio herhaald op dinsdagavond om 22.00 uur en zaterdagavond en zondagavond om 19.00 uur.

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN