Gepubliceerd 27 mei 2021

Je kunt weer naar de Oude Zustertuin!

Nu de coronacijfers steeds verder teruglopen is er steeds meer en meer mogelijk. De afgelopen weken mochten bijvoorbeeld weer de bibliotheken open en ook de dierentuinen openden de poorten weer. Nu hebben we in onze gemeente vrij weinig aan dat laatste alhoewel we wel de Oude Zustertuin hebben, deze is ook weer open en al veel langer dan de gemiddelde dierentuin. 

Foto: Bob Plaizier

De bekende kinderboerderij aan de Overtocht in Bodegraven ging  eind maart open. Sinds 19 mei is de sluitingstijd verruimd naar 20:30 uur. Wel zijn de binnenruimten gesloten zoals ook bij dierentuinen en pretparken. Dat de Oude Zustertuin zo vroeg al weer open mocht, kwam doordat de kinderboerderij als een soort buitenspeelplaats gezien wordt en dit is met de gemeente afgestemd. Een bezoekje aan de kinderboerderij betekent niet dat u moet reserveren of iets dergelijks. Er is geen maximum aan het aantal bezoekers en de desinfectie is ook gewoon aanwezig. 

Beheerder Mariëlle Spijker heeft nog niemand hoeven aanspreken omdat ze geen afstand hielden. Knuffelen met de dieren gaat voorlopig nog niet, de knuffeluurtjes kunnen dus niet doorgaan. Spijker denkt dat de uurtjes pas na de zomervakantie hun comeback kunnen maken. Ook denkt ze dat de binnenruimten dan ook pas open kunnen. Maar gelukkig is het mogelijk om de Oude Zustertuin te bezoeken zonder al te veel problemen. Dit is voor veel mensen fijn in deze tijden.    

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN