Gepubliceerd 7 januari 2024

Jan Stoof in radioprogramma Gast uit de Streek

Jan Stoof is te horen in het radioprogramma Gast uit de Streek op maandag 8 januari vanaf 20.00 uur. Jan komt oorspronkelijk uit Harmelen naar is na de lagere school en Mulo in Woerden bij de Politie terecht gekomen. Zo’n 48 jaar geleden is hij daarvoor naar Oudewater verhuist waar hij ook zijn vrouw Ina leerde kennen.

Het hield alleen niet op bij het blauw op straat en dus ging hij werken bij de Rijkspolitie wel bekend van de Porches op de snelweg. Vervolgens werd hij na verloop van tijd rechercheur in de regio. Na een lange tijd als rechercheur bij de rijkspolitie te hebben gediend, kwam hij in aanraking met het NFI en deed een opleiding tot forensisch rechercheur.

Nu is hij gepensioneerd geniet hij van carnaval en zat in het bestuur van de voetbal vereniging nu FC Oudewater. Daarnaast is hij ook een liefhebber van toneel en was lid van toneelvereniging Treatief en heeft in verschillende producties gespeeld. Koken is zijn hobby en hij kookt sinds twee maanden elke maandag voor gasten in de Hospice van Oudewater.

Het interview wordt op dinsdag 9 januari om 22.00 uur en zaterdag en zondag om 19.00 uur herhaald op de radio bij BR6.

Tekst Wil de Vries

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN