Gepubliceerd 17 december 2023

Jan Sloof in Gast uit de Streek

Jan Sloof is maandag 18 december om 20.00 uur te horen in het radioprogramma Gast uit de Streek bij BR6. De in Harmelen geboren Jan Stoof solliciteerde als jongeman bij de politie. Zo’n 48 jaar geleden is hij daarvoor naar Oudewater verhuist waar hij ook zijn vrouw Ina leerde kennen. Het hield alleen niet op bij het blauw op straat en ging werken bij de Rijkspolitie wel bekend van de Porches op de snelweg.

Jan Sloof in Gast uit de Streek

Vervolgens werd hij na verloop van tijd rechercheur in de regio. Hij werd ingezet bij de acties in Wijster en Bovensmilde. Na een lange tijd als rechercheur bij de rijkspolitie te hebben gediend kwam hij in aanraking met het NFI en deed een opleiding tot forensisch rechercheur.

Nu 68 jaar en gepensioneerd geniet hij van Carnaval, is Prins Carnaval geweest in 2013 en zat in het bestuur van de voetbal vereniging FC Oudewater. Daarnaast is hij ook een liefhebber van toneel en was lid van toneelvereniging Treatief. Verder is hij een hobby kok en kookt sinds twee maanden elke maandag voor gasten in de Hospice van Oudewater.

Tekst Gerrit Schinkel

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN