Gepubliceerd 5 maart 2023

Jan Geerink in Gast uit de Streek

Jan Geerink, ereburger van Gouda, is o.a. oud-directeur van de Kluphoeve, 20 jaar vrijwilliger bij COC Gouda en vanaf 2019 secretaris van de Regenboogalliantie Gouda. Hij is maandagavond 6 maart om 20.00 uur te horen in het radioprogramma Gast uit de Streek bij BR6.

Jan Geerink

Jan is geboren in 1950 in Schiedam en werd afgekeurd voor militaire dienst omdat hij homoseksueel was. Hij wilde graag leraar worden maar mocht vanwege zijn geaardheid die opleiding niet volgen. Uiteindelijk ging hij naar de sociale academie in Rotterdam en werd maatschappelijk werker. Toen hij in de jaren 70 met zijn vriend in Gouda wilde gaan wonen kreeg hij geen woonvergunning omdat hij geen touwplannen had. Dat was een voorwaarde die in de huisvestingverordening stond. Hij ging klagen bij de gemeenteraad en toen is die voorwaarde geschrapt. Het homohuwelijk kwam pas in 2001.

Het interview wordt 7 maart om 22.00 uur en zondag 12 maart om 18.00 uur herhaald. Het interview is ook terug te horen via Spotify bij Gouwestad.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN