Gepubliceerd 5 maart 2023

Jan Geerink in Gast uit de Streek

Jan Geerink, ereburger van Gouda, is o.a. oud-directeur van de Kluphoeve, 20 jaar vrijwilliger bij COC Gouda en vanaf 2019 secretaris van de Regenboogalliantie Gouda. Hij is maandagavond 6 maart om 20.00 uur te horen in het radioprogramma Gast uit de Streek bij BR6.

Jan Geerink

Jan is geboren in 1950 in Schiedam en werd afgekeurd voor militaire dienst omdat hij homoseksueel was. Hij wilde graag leraar worden maar mocht vanwege zijn geaardheid die opleiding niet volgen. Uiteindelijk ging hij naar de sociale academie in Rotterdam en werd maatschappelijk werker. Toen hij in de jaren 70 met zijn vriend in Gouda wilde gaan wonen kreeg hij geen woonvergunning omdat hij geen touwplannen had. Dat was een voorwaarde die in de huisvestingverordening stond. Hij ging klagen bij de gemeenteraad en toen is die voorwaarde geschrapt. Het homohuwelijk kwam pas in 2001.

Het interview wordt 7 maart om 22.00 uur en zondag 12 maart om 18.00 uur herhaald. Het interview is ook terug te horen via Spotify bij Gouwestad.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke wind is zuidoost. De thermometer geeft 1°C aan.

In de middag wolken en opklaring. De matige wind waait uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 4°C.

In de nacht lichte regen bij een minimumtemperatuur van 2°C.

Vrijdag bewolkt weer met in de ochtend wat regen. De zwakke tot matige wind is zuidoost tot zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

Foto: De Groene wereld

MEEST BEKEKEN