15 januari 2023

Jan de Vries hoogheemraad bij Rijnland

Jan de Vries is tijdens de verenigde vergadering van 11 januari benoemd als hoogheemraad van Rijnland. Hij volgt hiermee de in november overleden Sjaak Langeslag op. De Vries neemt grotendeels de portefeuille over van zijn voorganger. Zo wordt hij verantwoordelijk voor onder andere de watergebiedsplannen, peilbesluiten en poldergemalen.

Jan de Vries, hoogheemraad van Rijnland

Sinds 2015 is hij vanuit de fractie Agrarisch & Bedrijven lid van het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap: de verenigde vergadering. Naast zijn functie bij Rijnland heeft hij een boomteeltbedrijf in Boskoop. In de fractie Agrarisch & Bedrijven wordt de plek van De Vries ingevuld door John van der Slot uit Noordwijkerhout.

De huidige bestuursperiode van het hoogheemraadschap is het laatste jaar ingegaan. In maart 2023 vinden de verkiezingen voor het waterschapsbestuur plaats. Na de verkiezingen wordt een nieuwe coalitie gevormd. Tot de installatie van het nieuwe bestuur, blijft het huidige bestuur actief.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu