Gepubliceerd 15 januari 2023

Jan de Vries hoogheemraad bij Rijnland

Jan de Vries is tijdens de verenigde vergadering van 11 januari benoemd als hoogheemraad van Rijnland. Hij volgt hiermee de in november overleden Sjaak Langeslag op. De Vries neemt grotendeels de portefeuille over van zijn voorganger. Zo wordt hij verantwoordelijk voor onder andere de watergebiedsplannen, peilbesluiten en poldergemalen.

Jan de Vries, hoogheemraad van Rijnland

Sinds 2015 is hij vanuit de fractie Agrarisch & Bedrijven lid van het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap: de verenigde vergadering. Naast zijn functie bij Rijnland heeft hij een boomteeltbedrijf in Boskoop. In de fractie Agrarisch & Bedrijven wordt de plek van De Vries ingevuld door John van der Slot uit Noordwijkerhout.

De huidige bestuursperiode van het hoogheemraadschap is het laatste jaar ingegaan. In maart 2023 vinden de verkiezingen voor het waterschapsbestuur plaats. Na de verkiezingen wordt een nieuwe coalitie gevormd. Tot de installatie van het nieuwe bestuur, blijft het huidige bestuur actief.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN