4 mei 2022

Jan Benschop (65) met hart en ziel verpand aan de kickbokssport (+ interview)

Hij is een zeer gewaardeerd lid van Sportcentrum ReBo in Bodegraven. We hebben het over Jan Benschop oftewel ‘Ouwe Jan’ onder de insiders. Inmiddels 65 jaar maar nog volop actief in de kickbokssport. Dan wel niet meer als wedstrijdvechter, want ook bij hem laten de jaren zich gelden, maar draagt nog wel zijn steentje bij om de trainingen te ondersteunen. En als het aan hem ligt, gaat hij daarin nog jaren mee door.

• Jan Benschop nog steed verpand aan de kickbokssport.

Duizendpoot

Jan mag je gerust een duizendpoot noemen binnen de kickbokssport. In het verleden ontplooide hij verschillende activiteiten na zijn eigen carrière als vechter. Zo was hij later trainer, verzorger bij wedstrijden, spreker en scheidsrechter tijdens de kickboksgala’s. Dat was ook het geval tijdens het kickboksgala van ReBo in de Sporthoeve in 2016.

• Jan Benschop met trainer Saïd Ahrazi. Nog steeds ondersteunt hij de trainingen.

Respect

Wie met Jan in gesprek raakt, krijgt gelijk het gevoel dat ie met een blijgemoed en stevig in het leven staat. Voor hem staat respect hoog in het vaandel, wat ie ook graag deelt met de jeugd die zich aanmeldt voor de kickbokssport. Respect is ook iets wat kickboksers graag uitstralen naar buiten!

• V.l.n.r.: Saïd Ahrazi (trainer), Jan Benschop, Yassine Ambari (kickbokser A-klasse) en Mohamed Ambari.

Interview:

Verslaggever André van Egdom zocht de veteraan op voor een gesprek over zijn ‘liefde voor het leven’: de kickbokssport.

Interview Jan Benschop (verslaggever André van Egdom)

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu