Gepubliceerd 4 september 2022

Jaco de Groot weer Nederlands kampioen | ook podiumplek voor Erwin Timmerarends

Jaco de Groot heeft het weer geflikt! In Linschoten sprong de 36-jarige routinier naar z’n 7e nationale titel bij het polsstokverspringen. Met 21,19 m was hij de enige die de 21 meter in zijn mars had. Op afstand werd de Fries Oane Galama met 20,83 tweede. Erwin Timmerarends werd verdienstelijk 3e met 20,55 m.

● De huldiging van alle Nederlandse kampioenen in Linschoten. Met in het midden Jaco de Groot die bij de senioren z’n 7e titel opeiste.

Fenomeen

Jaco de Groot is in de springerswereld een fenomeen. Onlangs werd hij zelf nog geconfronteerd met kanker. Terwijl de chemokuur z’n lichaam sloopte, vocht hij zich door die moeilijke periode. En met succes! Met nu de beloning van weer een nationale titel.

Niet ontevreden

Gezien het bepaald niet super gedraaide voorseizoen, kon Erwin Timmerarends uiteindelijk wel leven met z’n 3e plek op het podium. De Bodegraver begon in de 1e voorronde met 19,01 m. Die afstand zou zeker niet voldoende zijn voor een podiumplek. Daarna verbeterde hij zichzelf met 19,52 m. In z’n laatste voorrondebeurt stelde hij met 20,45 m als 3e een finaleplaats veilig. In de finale hield hij z’n 3e plaats vast en verbeterde zichzelf nog tot 20.55 m.

● Erwin Timmerarends op weg naar z’n beste sprong (20,55 m) in de finale.
● Erwin Timmerarends (2e van links) op het podium bij de huldiging van alle nummers drie in Linschoten.
● Een 3e plek tijdens het NK voor Erwin Timmerarends,

Teleurstellend

Terleurstellend was het springen van Rian Baas, die het voorseizoen zo had gedomineerd. De Gouwenaar hervond niet het gevoel van een goeie sprong om daadwerkelijk mee te doen voor het podium. Haalde wel als 4e de finale met 19,72 m, maar kwam daarin niet verder dan 20,35 m.

Goed ingeschat

De organisatie van Polsstokclub Linschoten had de massale belangstelling voor het evenement goed ingeschat. Had dan ook uit voorzorg aan de zijkanten nog extra tribunes laten neerzetten. En die stonden er niet voor niets.

BR6 maakte een videoregistratie van de strijd bij de senioren. Deze is binnenkort te zien op internet en het tv-kanaal van de omroep.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN