24 juli 2021

Jaco de Groot springt weer het verst; ook podiumplek voor Erwin Timmerarends

In Polsbroekerdam sprong Jaco de Groot in de topklasse weer het verst. Tijdens de Polsstokdag om de Jeva Bokaal bracht de polsstokverspringer uit Kamerik in de 2e ronde al z’n winnende sprong op het scorebord: 20,49 m. Erwin Timmerarends beklom met 20,09 m de 3e plaats op het podium. Thomas van Midden werd 2e met 20,16 m.

Eerste groep

Erwin Timmerarends startte in Polsbroekerdam in de 1e groep met de lager geklasseerde springers uit het klassement om de Samenwerkingsbokaal. De Bodegraver had door vakantie een aantal wedstrijden aan zich voorbij laten gaan, waardoor hij zich in de rangschikking weer omhoog moet werken. In z’n 2e sprong kwam hij tot 20,09 m. Of dat genoeg was voor een podiumplek was nog afwachten hoe de favorieten in de 2e groep het er van af zouden brengen.

• Erwin Timmerarends (r) maakt zich gereed voor zijn eerste sprong.

Verdere sprongen

In de 2e groep gingen Jaco de Groot als klassementsleider (20.49 m.) en Thomas van Midden (20,16 m.) nog nipt aan hem voorbij. In de finale geen spektakel meer. De meeste springers gingen nat. Alleen Nederlands kampioen Rian Baas wist zich nog te verbeteren naar 19,49 m. Het bracht hem toch niet verder dan de 4e plek.

• Vrij veel publiek tijdens de Polsstokdag in Polsbroekerdam.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu