Gepubliceerd 23 juli 2023

Jacht op vraatzuchtige vogels verboden

Boeren en beheerders van weidevogels in het Groene Hart zijn niet blij: er mag voorlopig niet meer geschoten worden op kraaien, kauwen en houtduiven. De vogels plunderen de akkers van boeren en eten de nesten van weidevogels leeg. Maar de Raad van State heeft besloten dat er alleen op de vogels gejaagd mag worden als kan worden aangetoond hoeveel schade zij precies veroorzaken.

Volgens de Raad van State heeft de provincie het faunabeheerplan niet voldoende onderbouwd en kan dus niet worden hardgemaakt dat het geoorloofd is om de vogels te doden. De provincie moet nieuwe faunaplannen maken als het van het verbod af wil.

Boeren en weidevogelbeheerders zullen voorlopig hun toevlucht moeten zoeken tot alternatieve maatregelen om de vogels te bestrijden, zoals het plaatsen van vangkooien, vogelverschrikkers en knalapparaten.

Tekst Floortje van Gameren
Bron AD

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN