Gepubliceerd 23 juli 2023

Jacht op vraatzuchtige vogels verboden

Boeren en beheerders van weidevogels in het Groene Hart zijn niet blij: er mag voorlopig niet meer geschoten worden op kraaien, kauwen en houtduiven. De vogels plunderen de akkers van boeren en eten de nesten van weidevogels leeg. Maar de Raad van State heeft besloten dat er alleen op de vogels gejaagd mag worden als kan worden aangetoond hoeveel schade zij precies veroorzaken.

Volgens de Raad van State heeft de provincie het faunabeheerplan niet voldoende onderbouwd en kan dus niet worden hardgemaakt dat het geoorloofd is om de vogels te doden. De provincie moet nieuwe faunaplannen maken als het van het verbod af wil.

Boeren en weidevogelbeheerders zullen voorlopig hun toevlucht moeten zoeken tot alternatieve maatregelen om de vogels te bestrijden, zoals het plaatsen van vangkooien, vogelverschrikkers en knalapparaten.

Tekst Floortje van Gameren
Bron AD

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en kans op  sneeuw

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. De temperatuur is 0°C.

In de middag trekt de hemel dicht en later in de middag en in de avond valt er winterse neerslag. De matige wind waait uit het zuiden. Het blijft met 2°C als maximum fris.

In de nacht bewolkt weer en in eerste instantie nog winter neerslag. De minimumtemperatuur wordt 0°C.

Maandag bewolkt weer. In de ochtend valt er nog winterse neerslag. In de middag en avond valt er regen. De matige wind is zuidoost. De thermometer geeft in de middag 2°C aan.

Foto: De Groene wereld Kans op sneeuw

 

 

MEEST BEKEKEN