24 mei 2022

Jaarverslag drinkwaterbedrijf Oasen goedgekeurd

De aandeelhouders van Oasen keurden op dinsdag 24 mei het jaarverslag over 2021 goed. Het jaar 2021 was in veel opzichten een uitdagend jaar voor Oasen. Allereerst omdat het coronavirus voor het tweede jaar op rij zijn sporen naliet. In 2021 is gestart met de bouw van zuiveringsstation De Hooge Boom in Kamerik. De bedrijfsvoering is aangepast om PFAS verdergaand uit het drinkwater te verwijderen en is het hoogtepunt bereikt bij de bouw van zuiveringsstation De Put in Nieuw-Lekkerland.

Onder de naam Ultieme Waterfabriek is begonnen met een onderzoek naar de voorwaarden waaronder gezuiverd afvalwater gebruikt kan worden als bron voor drinkwater.

“We staan als maatschappelijk bedrijf voor een drinkwatervoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot gezond, betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam drinkwater”, zegt directeur Walter van der Meer. “Het kost om verschillende redenen steeds meer inspanning om de drinkwatervoorziening voor de toekomst te garanderen. Het klimaat, de vergrijzing, inflatie en tekorten aan grondstoffen; voorbeelden van ontwikkelingen die impact hebben op Oasen. Zo neemt de hoeveelheid ongewenste stoffen in het milieu toe. Droge en warme zomers hebben effect op de kwaliteit van onze bronnen. Er komen steeds meer mensen in ons gebied wonen. Dit zorgt voor een toename van het drinkwatergebruik. Ook het vele thuiswerken en het extra wassen van onze handen in tijden van corona draagt bij aan die toename. Doen we als drinkwaterbedrijf niets, dan zal er in ons voorzieningsgebied rond 2030 een tekort aan drinkwater ontstaan.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu