24 november 2022

Is oude deel Evertshuis afstoten oplossing voor exploitatietekort?

Het college van b en w heeft afgelopen dinsdag besloten om een onderzoek uit te laten voeren naar de toekomst van het Evertshuis waarbij de activiteiten voor kunst, cultuur en educatie behouden blijven. De aanleiding voor het onderzoek is het blijvende tekort op de exploitatie van het gebouw.

Oude gebouw Evertshuis


Om de toekomst van kunst, cultuur en educatie te waarborgen wil het college onderzoeken of het mogelijk is te stoppen met het beheer en de exploitatie van het oude gedeelte van het Evertshuis. Hierbij moet de theater- en bibliotheekfunctie behouden blijven op de bestaande locatie in het nieuwste deel van het Evertshuis.


In december krijg de gemeenteraad ter besluitvorming een voorstel voor een onderzoeksrichting voorgelegd. Als de gemeenteraad het voorstel overneemt zal het college samen met het Evertshuis en de bibliotheek de onderzoeksrichting verder uitwerken. Halverwege 2023 krijgt de raad een definitief besluit voorgelegd. Bij het uitwerken van deze onderzoeksrichting worden de verschillende belangen afgewogen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu