24 november 2022

Is oude deel Evertshuis afstoten oplossing voor exploitatietekort?

Het college van b en w heeft afgelopen dinsdag besloten om een onderzoek uit te laten voeren naar de toekomst van het Evertshuis waarbij de activiteiten voor kunst, cultuur en educatie behouden blijven. De aanleiding voor het onderzoek is het blijvende tekort op de exploitatie van het gebouw.

Oude gebouw Evertshuis


Om de toekomst van kunst, cultuur en educatie te waarborgen wil het college onderzoeken of het mogelijk is te stoppen met het beheer en de exploitatie van het oude gedeelte van het Evertshuis. Hierbij moet de theater- en bibliotheekfunctie behouden blijven op de bestaande locatie in het nieuwste deel van het Evertshuis.


In december krijg de gemeenteraad ter besluitvorming een voorstel voor een onderzoeksrichting voorgelegd. Als de gemeenteraad het voorstel overneemt zal het college samen met het Evertshuis en de bibliotheek de onderzoeksrichting verder uitwerken. Halverwege 2023 krijgt de raad een definitief besluit voorgelegd. Bij het uitwerken van deze onderzoeksrichting worden de verschillende belangen afgewogen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu