Gepubliceerd 13 juni 2023

Inzamelpunt voor plastic afval in Bodegraven

Het bedrijf Sunware, dat zichzelf presenteert als ‘de specialist in opbergen’, lanceert het eerste plastic afval inzamelpunt in Bodegraven. Inwoners kunnen bij HUBO al hun plastic verpakkingen en afval inleveren. Het bedrijf hoopt hiermee de circulaire economie te stimuleren.

“Plastic afval moet niet langer beschouwd worden als iets waar we vanaf moeten, maar wat kan dienen als grondstof voor nieuwe producten”, vindt het bedrijf. Het inzamelpunt is onderdeel van het project Impact Nation, een initiatief van verschillende partijen waaronder ABN AMRO en Impackt Hub. Impact Nation moet zorgen voor blijvende gedragsverandering bij consumenten en de wijdverspreide ‘wegwerpmentaliteit’ van tegenwoordig tegengaan. Dat is niet alleen goed voor de moderne en duurzame economie, maar ook voor de natuur en het milieu.

Mensen die hun plastic afval inzamelen krijgen daarvoor punten middels een app en kunnen daarmee kortingen sparen. Als het inzamelingspunt een succes blijkt, komen er nog meer inzamelpunten.

Bron persbericht
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN