Gepubliceerd 2 april 2024

Inwoners Waddinxveen strijden tegen komst AZC

Omwonenden van een weiland langs de Plasweg in Waddinxveen verzetten zich tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Daarover vertellen woordvoeders van de actiegroep ‘Geen AZC aan de Plasweg’ in het AD.

Honderden inwoners steunen de protestgroep. Er is ook een petitie gestart. Volgens de bewoners is de communicatie rondom de ‘plannenmakerij’ van de gemeente ‘volkomen inadequaat’ en heeft die vrijwel niemand bereikt. Het buitengebied langs de Plasweg moet behouden blijven voor natuur en recreatie, vinden de bewoners. Daarnaast maken zij zich zorgen over mogelijke overlast en onveiligheid. Zij vinden dat de locatiebepaling van de gemeente onzorgvuldig is gebeurd en roepen op tot een herziening. Deze moet meer draagvlak creëren onder de bevolking.
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN