Gepubliceerd 2 mei 2024

Inwoners meten waterkwaliteit

Waterschap De Stichtse Rijnlanden en gemeenten roepen inwoners op om de waterkwaliteit in de buurt op te meten. Bij dit project verzamelen inwoners waardevolle gegevens over vijvers, sloten en grachten in hun omgeving. Ze willen maatregelen treffen om de waterkwaliteit en ecologie te verbeteren. Als deelnemer kies je zelf een stukje water in de buurt uit en deel je je bevindingen in een online vragenlijst.


De verzamelde informatie is een aanvulling op de zogenaamde ecoscans. Deze scans laten het waterschap en gemeenten iedere drie jaar uitvoeren om de ontwikkeling van de waterkwaliteit te volgen in stedelijk en landelijk gebied.

Bron HSDR

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN