11 december 2020

INTERVIEW: Voetballen is voor Mitchell van Waveren een deel van zijn weekbeleving

Mitchell van Waveren beleeft het voetballen tot in het diepst van z’n vezels: “Voetballen is voor mij een deel van mijn weekbeleving!” Hoewel hij zelf zich niet echt een technische voetballer wil noemen, is hij wel de karakterjongen en doorzetter in het eerste van Rohda ’76. Zijn werklust is een toonbeeld voor zijn ploeggenoten.

• Mitchell van Waveren: “Voetballen is een deel van mijn weekbeleving.”

Gescout

Al in de E’tjes bij Rohda viel toen de kleine Mitchell op bij de scouts van ARC, die hem dan ook naar ARC lokten. Toch keerde hij als C-junior weer terug bij zijn oude club Rohda. Halverwege het seizoen 2013/2014 maakte hij als 17-jarige zijn debuut in het eerste elftal dat toen onder leiding stond van trainer Boris van Es. Meegaan doen met de spelers waar hij vroeger als jochie naar keek, was voor hem een mooie gebeurtenis.

Hoogte- en dieptepunt

In 2015 beleefde hij het hoogtepunt tot nog toe in zijn voetballoopbaan. In de laatste nacompetitiewedstrijd versloeg Rohda het Rotterdamse FC Maense en promoveerde naar de 3e klas. Mitchell: “Die middag was zo fantastisch, dat je een promotiewedstrijd speelt. De hele lading over zijn wedstrijd heen. De spanning als je wakker wordt en de spanning waarmee je op het veld staat. Dat is toch wel een beetje waar je het als voetballer voordoet. Ik baal toch dat we dat niet vaker hebben meegemaakt”

En inderdaad een jaar later maakte hij ook weer een dieptepunt met Rohda mee. De Bodegravers wisten zich niet te handhaven in de 3e klas. Achteraf later denkt hij dat Rohda toen te aanvallend heeft gespeeld tegen te goede ploegen.

• Mitchell van Waveren in actie tijdens de promotiewedstrijd in 2015 tegen FC Maense, die Rohda won en daarmee promoveerde naar de 3e klas.

Aanvoerderschap

Opvallend is zijn realistische kijk op het voetbalgebeuren. Voor het begin van dit seizoen gaf hij zijn nieuwe trainer Arjen Linstra te kennen minder geschikt te zijn als aanvoerder. Want een aanvoerder moet het voorbeeld kunnen geven ook in het trouw bezoeken van de training. Dat kon hij door zijn studie niet garanderen. In een persoonlijk gesprek met de sympathieke verdediger kwam Linstra al gauw tot de ontdekking dat hij juist wèl de man was voor het aanvoerderschap in de blauwwitte formatie van dit lopende seizoen.

Mitchell draagt de aanvoerdersband met trots: “Ik vind het leuk om de leiding te nemen in het veld. Het past in mijn rol als speler. Ik ben altijd een pratende speler geweest. Ik probeer mensen te zetten op hun posities. Ik denk ook dat het een rol is die voor mij perfect als mens en speler is weggelegd maar ook voor mijn positie in het veld.

• Vol trots draagt Mitchell van Waveren ook dit seizoen de aanvoerdersband voor het eerste elftal van Rohda ’76.

Toekomst

Ooit wil de 25-jarige voetballer weer zo’n mooi moment met Rohda meemaken zoals in 2015. Op dit moment denkt hij dat de meeste spelers nog meer ervaring moeten opdoen om een stap naar de 3e klas mogelijk te maken. En of dat zal lukken, de toekomst zal het leren.

Interview:

Onderstaand het interview dat BR6-sportverslaggever André van Egdom met de Rohda-captain voerde.

Interview Mitchell van Waveren

• Bericht: André van  Egdom

0 Shares
Sluit Menu