10 januari 2021

Interview met Ruben van Veen in Gast van de Week

Beeldend kunstenaar Ruben van Veen is maandag 11 januari van 20.00 uur tot 21.00 uur te horen in het radioprogramma Gast van de Week op BR6 Radio. Hij is in1960 in Waddinxveen geboren en is de zoon van een graanhandelaar. Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit en volgde teken- en schilderlessen aan de Volksuniversiteit te Gouda en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Beeldend kunstenaar Ruben van Veen

Zijn vader verzamelde kunst en kwam tijdens zijn handelsreizen vaak op bezoek bij bekende schilders. Op de kinderkamer van Ruben hing een echte Karel Appel. Geïnspireerd door de bekende schilders Appel, Rubens en Picasso schildert en tekent Ruben op doek en karton. Hij begint zonder idee en laat de vormen ontstaan uit een lijnenspel. Hij schildert vaak naakte figuren en dieren.

Naast zijn werk als kunstenaar werkte hij altijd parttime als financieel administrateur, eerst bij de NZa en later in het Groene Hart ziekenhuis. Na het overlijden van zijn vader is hij gestopt in het GHZ om voor het familiebedrijf te gaan werken. Ruben heeft een atelier aan de Lethmaetstraat 45 in Gouda, in het verzamelgebouw waar ook het Filmhuis is gehuisvest.

BR6 Radio is te ontvangen via de kabel, ether107.8 FM en DAB. Het interview wordt op dinsdag om 22.00 uur en zondag om 19.00 uur herhaald.

0 Shares
Sluit Menu