18 december 2020

INTERVIEW: Jan de Wit zag als voorzitter veel op zich afkomen

Voorzitter zijn van een voetbalclub is nog een hele uitdaging. Jan de Wit weet ervan mee te praten. Als voorzitter van v.v. Bodegraven zag hij veel op zich afkomen. Aan het einde van het seizoen 2019-2020 gaf hij de voorzittershamer door aan zijn opvolger Joost de Meijere. Samen met BR6-sportverslaggever André van Egdom blikte hij terug op de hoogte- en dieptepunten tijdens zijn voorzitterschap.

• Jan de Wit zag als voorzitter veel op zich afkomen. Dit jaar gaf hij de voorzittershamer door aan Joost de Meijere.

Washok

De 56-jarige Bodegraver begon als voetballer in de E’tjes bij Bodegraven. Hij weet nog heel goed hoe hij in 2012 in het washok benaderd werd voor het voorzitterschap bij Bodegraven. Op een moment dat er binnen de club toch wat onenigheid was ontstaan. Hoewel hij er toch even over moest nadenken, pakte hij de voorzittershamer op om de club niet stuurloos te laten. De Wit zag veel op zich afkomen. Hoogtepunten maar ook dieptepunten.

Kampioenschap

Jan kijkt nog met veel voldoening terug naar het kampioenschap van Bodegraven in 2015 wat leidde tot promotie naar de 3e klas in het zondagvoetbal. Het was een onvergetelijke middag bij Altior in Langeraar. Hij ziet nog de bussen met supporters het terrein van Altior opkomen. Ook waren de jeugdkampen momenten om op terug te zien.

Overgang naar het zaterdagvoetbal

In 2018 maakte Bodegraven de overstap naar het zaterdagvoetbal. Die beslissing heeft ook bij Jan sporen achtergelaten. De overstap ging niet zonder slag of stoot. Een aantal leden keerden Bodegraven de rug toe. Iets wat bij Jan ook veel pijn heeft gedaan. Ook het feit dat een paar echte VVB’ers de gemaakte overstap hem aanrekenden. Jan vindt dat niet terecht. De beslissing is voortgekomen uit een buitengewone ledenvergadering.

Herverdeling velden

Dit jaar kwamen ook nog de perikelen rond de herverdeling van de velden, waarbij in het voorstel het kunstgrasveld de club zou kwijtraken aan de hockeyclub, ook nog op zijn bordje als voorzitter terecht. Daarin kreeg Jan veel steun van penningmeester Rob Schouten. Voor Bodegraven van cruciaal belang dat het voorstel niet zal worden uitgevoerd. De definitieve beslissing daarover moet nog vallen.

100-jarig bestaan

Jan had graag z’n voorzitterschap willen afsluiten met de festiviteiten rond het 100-jarig bestaan van de club. Corona verhinderde dat. Niettemin heeft Jan z’n toespraak nog klaar liggen. En wat hem betreft wordt in 2021 toch nog even aandacht besteed aan het jubileum.

Toekomst

Bodegraven heeft al een tijdje geen jeugdafdeling meer. Hij ziet eigenlijk de meeste toekomst in een vereniging met louter seniorenelftallen. Wellicht met uitbouw naar meerdere teams.

Jan de Wit, een goed mens met hart voor de club, die indertijd zijn verantwoordelijkheid nam om de club langs alle obstakels te leiden.

Interview:

Interview Jan de Wit deel 1 (verslaggever André van Egdom)
Interview Jan de Wit deel 2 (verslaggever André van Egdom)

• Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu