Gepubliceerd 20 februari 2024

Installatie geplaatst, binnenkort weer douchen in De Kuil

In het waterleidingsysteem van sportcentrum  De Kuil in Bodegraven is een koper-zilverinstallatie geplaatst om het hardnekkige legionellaprobleem definitief te verhelpen. Omdat herhaaldelijk doorspoelen en chemisch reinigen van het waterleidingsysteem geen succes bleek, werd hiertoe besloten. Zodra testen uitwijzen dat de legionella niet meer kan optreden, kunnen de douches weer worden gebruikt.

De gemeente heeft als eigenaar van De Kuil uiteindelijk besloten om de ontstane patstelling te doorbreken met het voorschieten van de benodigde 50.000,- euro. Met partijen wordt niet alleen over de verantwoordelijkheid en kostenverdeling gesproken, maar ook wat met het afgegeven signaal over de legionella gevoeligheid in de waterleiding van de bestaande sporthal, is gedaan, bij het aansluiten op de waterleiding van het nieuwe zwembad.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN