Gepubliceerd 31 januari 2024

Inschrijving 70e VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop gestart

Dit jaar staat de 70e editie op stapel van de hardloopwedstrijd met start en finish op de Reeuwijkse Houtwal bij de surfplas in Reeuwijk. De inschrijving voor deelnemers van alle leeftijden is inmiddels geopend.

De jubileumeditie van de VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop zal worden gehouden op zaterdag 16 maart 2024. Er zijn twee kidsruns, afhankelijk van de leeftijd van de deelnemende kinderen van 1.100 meter (t/m 9 jaar) en 2.400 meter (t/m 12 jaar), een 5 km loop (vanaf 13 jaar), een 10 km en een 15 km loop. Alle afstanden hebben een eigen parcours, dus de 15 km is niet 3x hetzelfde rondje. De organisatie roept alle hardlopers uit de regio op om samen deze bijzondere jaargang hardlopend te vieren. Meer informatie en inschrijven via www.plassenloop.nl.

Clinic ter voorbereiding

Inmiddels is op de goed verlichte atletiekbaan van Sportclub Reeuwijk de clinic ter voorbereiding op de plassenloop gestart met 20 deelnemers. Tot aan de plassenloop trainen zij elke donderdagavond om op 16 maart een 5 of 10 km te kunnen lopen.

Pr voor Robin de Haan

● Robin de Haan (Foto: André van Egdom)

Ondertussen draait de 18-jarige Robin de Haan zich warm voor het nieuwe seizoen. Bij een indoor atletiekwedstrijd in Omnisport in Apeldoorn verbeterde hij zijn eigen PR op de 800 meter (indoor). Zijn nieuw snelste tijd over 4 ronden van 200 meter indoor staat nu op 1:54,67 minuten. Hij zal op 10 en 11 februari meedoen op de 800 meter aan het Nederlands kampioenschap indoor voor junioren, wat ook in Omnisport in Apeldoorn plaatsvindt. Ook Wessel Baas heeft zich ingeschreven bij dat NK op kogelstoten.Bijzondere wedstrijd

De U14 en U16 junioren beleefden afgelopen zaterdagavond 27-1-2024 een heel bijzondere wedstrijd. Bij AV Ilion in Zoetermeer werd de indoor atletiekhal omgetoverd in een glow in the dark wedstrijd omgeving. Met blacklight, laserstralen, een deejay die de opzwepende muziek kort na elke start de hal in blies en atleten die in het donker oplichtten dankzij hun speciale glow kleding werd het een waar spektakel. Zes SR atleten liepen allemaal de 50 meter sprint en één atlete liep ook nog de 50 meter horden. Door de fel oplichtende lijnen en de felgekleurde horden was het een prachtig schouwspel. Het team van SR werd door de organisatie beloond met een prijs voor de meest originele outfit. Dat was een mooie beloning voor de atleten die voorafgaand aan het evenement hun eigen shirts hadden gemaakt.

Bericht: André van Egdom / René en Christy Smits (SC Reeuwijk)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN