Gepubliceerd 15 juni 2021

Inschrijven voor Herman de Man dictee

In de aanloop naar de Herman de Manmaand is er op op 28 juni het Groot dictee van Herman de Man. Eén van de bekendste Nederlandse schrijvers van literaire streekromans staat dan centraal. Gé Vaartjes, de biograaf van De Man, schreef het en draagt het 28 juni persoonlijk voor in de bibliotheek van IJsselstein.

Er zijn twee manieren om mee te doen: online of op locatie; in de bibliotheken van IJsselstein of Schoonhoven of in de Chocoladefabriek van Gouda. Aanmelden kan via https://hermandeman.nl/agenda/dictee/ met de keuze tussen toezending van de zoomlink of inschrijven voor een locatie.

Het dictee gaat over de tijd van Herman de Man en de huidige tijd en de verschillen daartussen, met een kwinkslag. Wie van een uitdaging op het gebied van spelling houdt, kan meedoen met het Herman de Mandictee. Wie liever op een andere manier (opnieuw) met deze schrijver kennis wil maken, kan een kijkje nemen op de gelijknamige website.

Maand vol activiteiten

De Herman de Manmaand is van 8 juli t/m 8 augustus in de Lopiker- en Krimpenerwaard, in de vierhoek IJsselstein – Schoonhoven – Gouda – Woerden. Langs vijf verschillende fietsroutes kan men dan in de weekenden onderweg afstappen voor leuke en informatieve activiteiten die in meer of mindere mate in het teken staan van Herman de Man. Omdat hij er gewoond heeft, die boerderij / dat café / die rivier of wetering / dat land een rol in een van zijn boek(en) gespeeld heeft of omdat daar opnames voor de tv-serie Het wassende water hebben plaatsgevonden.

De ruim 50 activiteiten staan genoemd op www.hermandeman.nl: vaartochten, stadswandelingen, vertelvoorstellingen, boerderij- en tuinbezoeken, boekselen, oldtimer trekkertoertocht, arrangementen, enzovoorts. Ze zijn meestal op zaterdag en/of zondag, veelal tussen 10-16 uur. De fietsroutes, een groot deel van de agenda en heel veel meer wetenswaardigheden staan inmiddels online.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN