Gepubliceerd 16 juni 2023

Inpandige fietsenstalling in binnenstad Gouda

Er komt een inpandige fietsenstalling in de binnenstad van Gouda bij de Nieuwe Markt. Volgens het gemeentebestuur draagt zo’n bewaakte fietsenstalling bij aan een aantrekkelijker verblijf in de binnenstad en staan er minder fietsen op straat.

Stadhuis in Gouda

Ook wil men op deze manier het gebruik van de fiets stimuleren. De beoogde locatie zijn de voormalige panden van Intertoys en D-reizen aan de Nieuwe Markt en Nieuwstraat.

Die zijn goed bereikbaar voor fietsers, ligt aangrenzend aan het voetgangersgebied en is geschikt voor realisatie van circa 750 fietsparkeerplaatsen. Verder moeten er kluisjes, openbare toiletten en een babyverschoonruimte komen. De fietsenstalling is gratis én bewaakt. De fietsenstalling zou vanaf 1 januari 2024 beschikbaar moeten zijn.

Bron Go Gouda
Redacteur Floortje van Gameren

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN