Gepubliceerd 16 juni 2023

Inpandige fietsenstalling in binnenstad Gouda

Er komt een inpandige fietsenstalling in de binnenstad van Gouda bij de Nieuwe Markt. Volgens het gemeentebestuur draagt zo’n bewaakte fietsenstalling bij aan een aantrekkelijker verblijf in de binnenstad en staan er minder fietsen op straat.

Stadhuis in Gouda

Ook wil men op deze manier het gebruik van de fiets stimuleren. De beoogde locatie zijn de voormalige panden van Intertoys en D-reizen aan de Nieuwe Markt en Nieuwstraat.

Die zijn goed bereikbaar voor fietsers, ligt aangrenzend aan het voetgangersgebied en is geschikt voor realisatie van circa 750 fietsparkeerplaatsen. Verder moeten er kluisjes, openbare toiletten en een babyverschoonruimte komen. De fietsenstalling is gratis én bewaakt. De fietsenstalling zou vanaf 1 januari 2024 beschikbaar moeten zijn.

Bron Go Gouda
Redacteur Floortje van Gameren

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN