2 augustus 2022

Innovatiesubsidie tegen bodemdaling

Waterschap De Stichtse Rijnlanden stelt een subsidie van 50.000 euro beschikbaar voor mensen die een innovatieve oplossing hebben bedacht om bodemdaling tegen te gaan.

veen


De innovatieregeling is beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen van nieuwe en praktisch toepasbare technieken om bodemdaling in het veenweidegebied te remmen. Maar ook voor het door ontwikkelen van bestaande technieken, zoals drukdrainage of subirrigatie via moldrainage, zodat deze breder toepasbaar word

Vanaf maandag 15 augustus 2022 kunnen subsidieaanvragen worden gedaan bij het waterschap. Wie het eerst komt het eerst maalt. Meer informatie over de Innovatieregeling is te vinden op hdsr.nl/innovatiebodemdaling. Daar staat vanaf maandag 15 augustus 2022, 9.00 uur, ook het aanvraagformulier.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu