Gepubliceerd 31 oktober 2023

Informatieborden over geschiedenis rondom fort

Bij de fietsbrug over de Enkele Wiericke vlakbij Fort Wierickeschans in Nieuwerbrug, zijn onlangs nieuwe informatieborden geplaatst over de rijke geschiedenis en de natuurlijke omgeving van het Fort, gebouwd in 1673.

Deze borden zijn een aanvulling op de recent gereedgekomen herinrichting van het gebied, door het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Er zijn nieuwe bruggen inclusief een brug voor fietsers en een bredere waterloop van de Enkele Wiericke gerealiseerd.

Deze verbeteringen zijn ontworpen met een verwijzing naar de Romeinse Limes om de locatie nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers en de rijke geschiedenis van Fort Wierickerschans te belichten

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN