21 juni 2022

Informatieavond over project Natuurontwikkeling Bodegraven-Noord

Afgelopen maandag was er een inloopavond over de natuurontwikkeling in Bodegraven Noord. Daar werden de natuurplannen van Stuurgroep Veenweiden Gouwe Wiericke toegelicht.

Doel van de plannen is onder andere het mogelijk maken van de uitwisseling van dieren en planten tussen de Reeuwijkse en de Nieuwkoopse Plassen. Daarvoor zou er in de polder van Bodegraven Noord nieuwe natuur moeten worden aangelegd.

Dit gebied vormt volgens de plannen de verbindingszone tussen de Reeuwijkse en de Nieuwkoopse Plassen. Door de aanleg van natuur zouden dieren zich veilig voelen in het verbindingsgebied, waardoor uitwisseling wordt vergroot. Het project is naar verwachting in 2024 afgerond.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu