Gepubliceerd 31 maart 2024

Informatieavond afronding Beter Bereikbaar Gouwe in plaats van webinar

Het studieprogramma Beter Bereikbaar Gouwe is afgerond. Het programma is in 2018 gestart om te onderzoeken hoe de bereikbaarheid, leefbaarheid en economische ontwikkeling in het gebied tussen Gouda en Alphen aan den Rijn kan worden versterkt. Bodegraven-Reeuwijk is betrokken vanwege de bereikbaarheid van Reeuwijk-Dorp en de files bij de aansluiting N11/A12. Aanvankelijk had de bestuur advies groep (BAG) voor de betrokkenen een webinar gepland op 9 april om het eindadvies toe te lichten. Maar dat webinar gaat niet door omdat de gemeenteraadscommissie van Alphen aan den Rijn al op 4 april over het advies vergadert. In plaats van een webinar wordt er op donderdag 25 april vanaf 19.30 in Flora Boskoop een informatiebijeenkomst georganiseerd. Aanmelden is nodig voor 18 april.

Het studieprogramma Beter Bereikbaar Gouwe met een budget van 55 miljoen, heeft geleid tot de volgende resultaten:

  • Start van een verkenning naar het verbeteren van de doorstroming en veiligheid op en nabij het knooppunt N11/A12 (Bodegravenboog) voor de korte, middellange en lange termijn, in samenwerking met het ministerie van I&W (2024)
  • De voorbereiding en aanleg van twee doorfietsroutes om de kernen Alphen-Gouda en Bodegraven-Gouda met elkaar te verbinden
  • Aanlegplaatsen op de Gouwe, waardoor de hefbrug minder vaak open hoeft. Deze zijn al gerealiseerd.
  • Onderzoeken naar een tweede oeververbinding en een onderdoorgang bij Hazerswoude-Dorp

Deze resultaten zijn aanvullend op de al in voorbereiding zijnde aanleg van de verlengde Bentwoudlaan. De opgeleverde onderzoeken naar de tweede oeververbinding bij Hazerswoude-Dorp leiden nu niet tot een vervolg. Er is onvoldoende draagvlak en ze leveren te weinig effect op in relatie tot de kosten.

Tekst Anneke Bekker.

lees ook Raad besluit mee over oplossing problemen rondom Gouwe | BR6 Nieuws

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN