Gepubliceerd 28 januari 2024

Informatie voor ondernemers over omschakelen naar 0-emissiezone

Om ondernemers te helpen bij de omschakeling naar een nul-emissiezone in 2025, heeft de gemeente Gouda een overgangsregeling opgesteld. De maatregel vloeit voort uit het bestuursakkoord ‘Geef Gouda door’ en heeft als doel de bevoorrading van winkels en bedrijven zo te organiseren dat de uitstoot van schadelijke stoffen afneemt en de luchtkwaliteit verbetert. Gouda is één van de 29 steden waar de nul-emissiezone stadslogistiek wordt ingevoerd. Alle ondernemers die te maken krijgen met de nul-emissiezone, worden persoonlijk geïnformeerd en uitgenodigd voor een informatieavond op 6 februari.

Foto: Astrid den Haan

Bestel- en vrachtwagens
De nul-emissiezone gaat vanaf 1 januari 2025 stapsgewijs in en geldt uitsluitend voor bedrijfsmatig gebruikte bestel- en vrachtwagens (bij de RDW bekend onder de voertuigcategorieën N1, N2 en N3). “Hier zijn echter uitzonderingen op mogelijk voor hulpdiensten en bijzondere voertuigen. Voor specifieke situaties kunnen ontheffingen worden verleend”, benadrukt Klijmij-van der Laan. “We gaan alle ondernemers die te maken krijgen met de nul-emissiezone persoonlijk informeren en uitnodigen voor een informatieavond op 6 februari om toelichting te geven op de mogelijkheden.”

Besluit
Voordat de nul-emissiezone in werking treedt, wordt vanaf 24 januari een ontwerp verkeersbesluit met de overgangsregeling en het ontheffingenbeleid ter inzage gelegd. Het is dan mogelijk om hierop te reageren door een zienswijze in te dienen. De zienswijzen worden meegenomen in het definitieve besluit.

Tekst Anneke Bekker
Bron: gemeente Gouda

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN