22 november 2021

Informatie-avond over vervangen bruggen Enkele Wiericke

Het waterschap start begin januari met het vervangen van twee bruggen over de Enkele Wiericke bij Nieuwerbrug. De nieuwe bruggen hebben een grote doorstroomopening zodat het waterschap in tijden van extreme droogte meer water aan kan voeren naar West-Nederland.

Ook de watergang tussen de bruggen wordt verbreed en onder de autobrug komt een nieuwe faunapassage. Op 7 december organiseert de aannemer Dura Vermeer een digitale informatieavond hierover. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Capaciteitsuitbreiding Klimaatbestendige Wateraanvoer en hebben als doel om de wateraanvoer naar West-Nederland in tijden van droogte te vergroten.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu