Gepubliceerd 9 juli 2021

In het vliegtuig relatief minder kans op covid-19 besmetting

Het is weer vakantietijd en door de corona moet je dan met zoveel factoren rekening houden dat de keuze van de bestemming er niet gemakkelijker op wordt.

Vliegreisje? …RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)  en Koninklijke NLR (Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium)  hebben onderzocht wat het risico is om met COVID-19 besmet te raken aan boord van een vliegtuig.

Het risico om COVID-19 te krijgen is voor passagiers in de 7 rijen rondom de besmettelijke passagier relatief lager dan bijvoorbeeld in een ruimte van vergelijkbare afmetingen zonder ventilatie.

Het RIVM deed een risicoschatting op basis van metingen en computersimulaties van NLR. Hierbij werden verschillende situaties nagebootst met poppen in drie soorten vliegtuigcabines.

Maatregelen om de kans te verkleinen dat een besmette passagier aan boord van een vliegtuig komt, blijven echter belangrijk.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN