13 mei 2022

IKC Schatrijk opent kinderboekenzwerfstation.

De kinderen van de leerlingenraad van IKC Schatrijk hebben vrijdag 13 mei samen met juf Leonie bij beide ingangen van de school een zwerfboekenstation geopend. Als je wilt mag je een boek gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, dan laat je het boek ergens zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Je kunt ze dan bijvoorbeeld terugvinden in de wachtkamer bij de dokter, op de kinderboerderij, in de trein en nu ook op IKC Schatrijk.

IKC Schatrijk wil kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen. Want lezen is heel belangrijk voor je ontwikkeling. Door te lezen vergroot je je woordenschat. Je kunt je helemaal verliezen in een verhaal en je eigen film erover maken in je hoofd. Maar het belangrijkste: lezen is vooral erg leuk en ontspannend, “lezen maakt je rijk”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken, opklaringen en later buien

In de ochtend is het bewolkt en in eerste instantie zijn er nog opklaringen. De zwakke wind is zuidoost. In de loop van de middag en inde avond vallen er enkele buien. De matige wind draait naar de westhoek. Het kwik loopt op naar 21°C maar in de buien zakt de temperatuur een aantal graden. 

Foto: Weerwoord.be Later buien

 

De nacht verloopt bewolkt waaruit wat regen kan vallen. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Dinsdag wisselend bewolkt en opklaringen. In de ochtend vallen er regenbuien. De matige en af en toe vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Veel warmer dan 17°C wordt het niet.

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu