Gepubliceerd 9 juli 2023

IKC Schatrijk krijgt 2 taalklassen

Integraal Kind Centrum (IKC) Schatrijk in Bodegraven gaat twee taalklassen formeren. Dat is nodig, vanwege een groeiende groep anderstalige leerlingen, waaronder veel kinderen uit Oekraïne. Deze kinderen kunnen niet zonder passende maatregelen instromen in de reguliere klassen. De kinderen krijgen gedurende 40 lesweken een aangepast programma aangeboden dat is gericht op beheersing van de Nederlandse taal waaronder alfabetisering en burgerschap.

Het project wordt door de gemeente ondersteund met geld dat door het rijk beschikbaar is gesteld ter compensatie van de kosten die gemaakt worden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen en door deelname aan het Nationaal Programma Onderwijs dat de vorming van een lokaal aanbod voor aanvullend taalonderwijs tot doel heeft.

Redacteur Anneke Bekker
Bron: raadsinformatiebrief nummer 46 2023

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN