Gepubliceerd 9 juli 2023

IKC Schatrijk krijgt 2 taalklassen

Integraal Kind Centrum (IKC) Schatrijk in Bodegraven gaat twee taalklassen formeren. Dat is nodig, vanwege een groeiende groep anderstalige leerlingen, waaronder veel kinderen uit Oekraïne. Deze kinderen kunnen niet zonder passende maatregelen instromen in de reguliere klassen. De kinderen krijgen gedurende 40 lesweken een aangepast programma aangeboden dat is gericht op beheersing van de Nederlandse taal waaronder alfabetisering en burgerschap.

Het project wordt door de gemeente ondersteund met geld dat door het rijk beschikbaar is gesteld ter compensatie van de kosten die gemaakt worden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen en door deelname aan het Nationaal Programma Onderwijs dat de vorming van een lokaal aanbod voor aanvullend taalonderwijs tot doel heeft.

Redacteur Anneke Bekker
Bron: raadsinformatiebrief nummer 46 2023

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN