15 januari 2022

Iets meer ruimte voor de amateursportsector

Er was wellicht op iets meer gehoopt voor de amateursport, maar weer volledig te kunnen trainen zonder tijdslot is wel alvast een belangrijke eerste stap. Voor de binnensport geldt daarbij nog wel de verplichting van een coronatoegangsbewijs. Het is voorlopig de enige versoepeling voor de amateursport tijdens de persconferentie van 14 januari jl.

• De selectie van Rohda’76 pakte de volgende dag direct al de mogelijkheid om in teamverband samen te trainen.

Zonder trainen geen competitie

Nu er wel weer getraind mag worden, kan in ieder geval de voorbereiding op het hervatten van de competities opgepakt worden. Bij de KNVB is de regel voor de A-categorie dat er eerst getraind moet worden voordat de competitie weer een herstart zou kunnen krijgen. Blijft staan dat nog niet duidelijk is, wanneer competitiewedstrijden weer mogelijk zullen zijn. De tijd dringt om de competities op te starten om ze niet voor het derde seizoen te laten stranden. De sportbonden zullen wat scenario’s moeten presenteren om competities toch tot een goed einde te brengen.

Reactie KNVB:

“We zien het voor iedereen opengooien van de sportbeoefening als een terechte beslissing van het nieuwe kabinet. Sporten stimuleert de gezondheid en de geestelijke en lichamelijke weerstand, en dat is juist hard nodig tijdens een pandemie. Iedereen kan vanaf morgen weer op de eigen club onderling normaal voetballen en trainen. Maar de volgende stap moet het hervatten van de competities eind januari of begin februari zijn. Daar zetten we op in, want wedstrijden spelen blijft voor de 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland de belangrijkste prikkel om te blijven trainen. We brengen de scenario’s voor het vervolg van de competities verder in kaart en komen hier na het volgende meetmoment van het kabinet op terug. Dit staat nu gepland op 25 januari.”

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu