Gepubliceerd 22 juli 2021

Hulpverleners Hoogheemraadschap Rijnland aan Limburg teruggekeerd

Inmiddels is de noodsituatie in Limburg afgeschaald. Dit betekent dat de hulp die Hoogheemraadschap Rijnland dat samen met De Stichtse Rijnlanden verantwoordelijk is voor het waterbeheer in Bodegraven-Reeuwijk haar hulp heeft beëindigd. De Rijnlandse hulp heeft niet alleen bestaan uit de inzet van watersysteembeheerders, dijkwachten, hulpcoördinatoren en zandzakkenvullers. Ook is er materieel ingezet om de dijken te verstevigen en overtollig water in te dammen: 300 big bags, 49.500 zandzakken, 2 containers met 400 meter geschakelde box barriers en diverse waterpompen.

Foto Hoogheemraadschap Rijnland: Vullen van zakken op de locatie Hors

De Rijnlanders die terugkeerden uit Limburg vertelden dat zij onder de indruk zijn van de onvoorstelbare situaties die ze zijn tegengekomen, en ook van de saamhorigheid die er was tussen inwoners en hulpverleners. Duidelijk is in ieder geval dat samenwerking nodig blijft, ook na het beëindigen van de noodsituatie.

Extreme situaties in het weer zijn de harde realiteit geworden aldus Hoogheemraadschap Rijnland.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN