22 november 2021

Hulp bij betaalachterstanden

Volgens een aanvulling op de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) mogen energie- en drinkwaterbedrijven, woningcorporaties en zorgverzekeraars betaalachterstanden melden bij de gemeente. De gemeente kan een inwoner dan tijdig én proactief benaderen en hulp aanbieden om nog meer schulden te voorkomen. De inwoner bepaalt zelf of hij/zij de aangeboden hulp wil accepteren.

Wethouder Inge Nieuwenhuizen heeft namens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk afgelopen maandag het Landelijk Convenant Vroegsignalering ondertekend en een systeem in gebruik genomen waarmee betaalachterstanden kunnen worden gemeld. Het team Vroegsignalering neemt na een melding actie in de vorm van een brief, telefoontje of huisbezoek.

Inwoners met betalingsachterstanden hoeven niet te wachten tot het team Vroegsignalering contact met hen opneemt. Zij kunnen ook nu al terecht voor hulp via: vroegsignalering@bodegraven-reeuwijk.nl of bij VOTA (Vrijwillige Ondersteuning Thuis Administratie) via info@votad.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu