7 februari 2023

HPV-vaccinatie beschermt tegen kanker, dit jaar nog gratis

Alleen in 2023 kunnen jongvolwassenen geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 die nog niet (volledig) zijn gevaccineerd de HPV-vaccinatie kosteloos halen bij de GGD. Na dit jaar zijn de kosten voor HPV-vaccinatie voor deze leeftijdsgroep voor eigen rekening. De vaccinatie beschermt tegen kanker.

Vaccinatielocatie

De eerste HPV-prikken in de regio Hollands Midden worden deze week gegeven op de vaste corona vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Leiden en Gouda. Tijdens het maken van de online afspraak kan men zelf een locatie kiezen. Vaccinatie is alleen mogelijk met een afspraak.

Meisjes krijgen al vanaf 2010 de HPV-vaccinatie aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma, in het jaar dat zij tien worden. Sinds 2022 krijgen ook jongens in de tienerleeftijd een uitnodiging, omdat uit onderzoek is gebleken dat ook mannen kanker kunnen krijgen door HPV.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu