Gepubliceerd 13 oktober 2023

Hospices organiseerden lezing voor Dag van Palliatieve Zorg 

De coördinator van hospice Bodegraven-Reeuwijk heeft afgelopen woensdag samen met hospice Oudewater en hospice Woerden in Oudewater een lezing over rouwverwerking georganiseerd. Zo’n 150 (zorg)vrijwilligers en professionele krachten, werkzaam binnen de palliatieve zorg luisterden naar prof. dr. Manu Keirse. Hij is de schrijver van onder andere het boek: ‘Helpen bij verlies en verdriet’. De lezing werd gehouden in aanloop naar de Dag van de Palliatieve Zorg op zaterdag 14 oktober.  

Manu Keirse is een bekende Belgische auteur en specialist in rouwverwerking. In zijn lezing vertelde hij dat rouwen geen vastgestelde tijdsduur heeft en het belangrijk is om na verlies met elkaar te blijven praten en luisteren.  

De lezing van Manu Keirse bood waardevolle inzichten voor degenen die betrokken zijn bij palliatieve zorg en rouwverwerking en benadrukt het belang van empathie en steun in de moeilijke tijden van verlies. 

Tekst: Iris Onderwater
Bron: persbericht hospice Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN