Gepubliceerd 28 maart 2023

Horecaconvenant afwijkende sluitingstijden opgezegd

Na jaren van klachten over overlast door horecagelegenheden in het centrum van Bodegraven heeft burgemeester Michiel Grauss het convenant met de horeca per 1 april stopgezet. Daarmee behoren de verlengde sluitingstijden van horecagelegenheden in het centrum tot het verleden.

Ze liggen vast in de APV artikel 2.29 die voor heel de gemeente telt. De gemeente staat op het standpunt dat de in het convenant vastgelegde afspraken om de overlast voor de omgeving terug te dringen niet zijn nagekomen.

Veel mensen uit de directe omgeving hebben enthousiast gereageerd op dit besluit, blijkt uit een korte selectie van reacties. Voor velen woonachtig in het centrum van Bodegraven Noord betekent dit “nieuw leven”, nu de nachten in het weekend weer een uur langer worden. Echter, afgelopen weekend gold nog een uitzondering vanwege de overgang naar de zomertijd.

Sluitingstijden
Openbare inrichtingen zijn gesloten op maandag tot en met vrijdag tussen 01.00 uur en 06.00 uur, en op zaterdag en zondag tussen 03.00 uur en 06.00 uur.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN