28 maart 2023

Horecaconvenant afwijkende sluitingstijden opgezegd

Na jaren van klachten over overlast door horecagelegenheden in het centrum van Bodegraven heeft burgemeester Michiel Grauss het convenant met de horeca per 1 april stopgezet. Daarmee behoren de verlengde sluitingstijden van horecagelegenheden in het centrum tot het verleden.

Ze liggen vast in de APV artikel 2.29 die voor heel de gemeente telt. De gemeente staat op het standpunt dat de in het convenant vastgelegde afspraken om de overlast voor de omgeving terug te dringen niet zijn nagekomen.

Veel mensen uit de directe omgeving hebben enthousiast gereageerd op dit besluit, blijkt uit een korte selectie van reacties. Voor velen woonachtig in het centrum van Bodegraven Noord betekent dit “nieuw leven”, nu de nachten in het weekend weer een uur langer worden. Echter, afgelopen weekend gold nog een uitzondering vanwege de overgang naar de zomertijd.

Sluitingstijden
Openbare inrichtingen zijn gesloten op maandag tot en met vrijdag tussen 01.00 uur en 06.00 uur, en op zaterdag en zondag tussen 03.00 uur en 06.00 uur.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu