Gepubliceerd 13 juli 2022

Hoogendoorn wil weten of gemeente prestaties WKO-systeem nog monitort

Er kan elk moment lekkage ontstaan in een leiding van het Warmte Koude Opslagsysteem (WKO) in Weideveld in Bodegraven. Het water in de leidingen van het WKO-systeem voldoet niet aan de norm ISSO 13. De pH-waarde is te laag waardoor er corrosie ontstaat in de leidingen. Dat vertelde Levi Hoogendoorn 22 juni aan de gemeenteraad.

Inspraak Levi Hoogendoor 22 juni 2022

Op 1 december 2021 is een ambtelijke presentatie gegeven aan de gemeenteraad over de status van het WKO-systeem en de routekaart die leidt naar een WKO-systeem dat aan de contractafspraken voldoet. In maart 2022 is er nog een informatiebrief verstuurd aan de bewoners van Weideveld maar daarna is er volgens Hoogendoorn niets meer vernomen.

Omdat hij wil weten wat de gemeente nu nog precies monitort, heeft hij een beroep gedaan op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) en heeft hij stukken opgevraagd waaruit dit valt op te maken. De gemeente heeft in een gesprek met hem aangegeven de opgevraagde stukken niet binnen de wettelijke termijn te kunnen opleveren. Hoogendoorn is een verlenging van de oplevertermijn overeengekomen van vier weken. In augustus verwacht hij de opgevraagde documenten in zijn bezit te hebben. Het kan ook zijn dat hij te horen krijgt dat zijn WOB verzoek is afgewezen.

Klik hier voor de presentatie en hier voor de tekst van de inspraak.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer en wolken

In de ochtend staat de zon aan de hemel maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidoost De temperatuur is 18*C.

In de middag en vroege avond ruimte voor de zon. De zwakke wind waait uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 23*C.

In de nacht vrij helder. De minimumtemperatuur wordt 15*C.

Donderdag zonnige perioden maar ook wolkenvelden. De zwakke tot matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 20*C aan. 

Foto: Mees Mooi herfstweer

 

MEEST BEKEKEN