Gepubliceerd 6 juni 2023

Hoog niveau tijdens BedrijvenDubbelToernooi TTV Reeuwijk

Donderdagavond in Reeuwijk-Dorp. De sportzaal aan de Overtoom 8a is gevuld met 28 ongedurige tafeltennissers. Er wordt ingespeeld op de vijf tafels die al klaar staan. Als voorzitter Bas Landweer alle enthousiastelingen welkom heet en het woord geeft aan de toernooi organisatie, wordt de spanning echt voelbaar.

Paul Lenssinck legt de regels uit en kondigt de teams aan. Mooie namen en grote favorieten zitten er weer tussen. Oud winnaars Ravon (Richard Struijk en Kees Verkade) en Linden en Steden (Jonathan den Hertog en Rogier Groen) zijn er weer bij. De adem wordt even ingehouden als Joop en Casper ter Lüün worden voorgesteld: ”speelt daar niet de nationaal kampioen van 2013?” Beide poules gaan spannend worden.

Beginsignaal

Anita Lenssinck roept vervolgens de eerste wedstrijden om geeft het beginsignaal. Acht minuten knallen en na vier minuten wisselen van speelhelft en servicetegenstander. Vanaf de start wordt er fanatiek gespeeld. Een gelijkspelletje? Daar doen we het niet voor. Het gaat niet om de eer, nee het gaat om de knikkers.

Tussenbalans

Nadat elk team zes wedstrijden gespeeld heeft wordt de tussenbalans opgemaakt. De nummers zeven van elke poule spelen tegen elkaar voor plaats 13 en 14, de nummers zes van elke poule spelen om plaats 11 en 12… enz.  Voor de nummers 2 en 1 ligt het anders. Zij spelen kruisfinales met hun evenknie uit de andere poule.

Kruisfinales

Zo speelt Data-Xpert-4You tegen VOF de Bouw en speelt Ravon tegen King Nuts (Jeroen en René Raaphorst). Vooral de laatste partij was spannend, hoewel King Nuts het beste tot het laatst bewaarde en uiteindelijk met 9 punten verschil de 8 minuten afsluit. VOF de Bouw, met Johan Riethoff en Dick van der Wilt kunnen geen vuist maken tegen Data-Xperts-4You. VOF de Bouw won in een leuke troostfinale van RAVON met 25-21.

Finale

In de finale speelden King Nuts tegen Data-Xperts-4You. Al direct liep King Nuts tegen een onoverbrugbare achterstand aan. En hoewel de broers Raaphorst nog tot verrassend sterk spel kwamen en mooie punten sloegen, was het toch Data-Xperts-4You dat met Joop en Casper ter Lüün overtuigend de finale wist te winnen.

● Winnaars BedrijvenDubbelToernooi TTV Reeuwijk.
UITSLAG:
1. Data-Xperts-4You               8. OCCR Railcontrol
2. King Nuts                  9. Machinehandel Peulen
3. VOF de Bouw                 10. Het Gouden Duo                
4. RAVON                    11. OK Service
5. Linden en Steden              12. De Jong Plants
6. Hielkema Interieurs             13. Sjors de Lange Service
7. BIT Baars Installatie Techniek       14. Lia Moons Zang bij Uitvaart

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN