6 november 2022

Holthuijsen weer matchwinnaar bij Rohda’76

Voor de tweede wedstrijd op rij sloeg Rohda’76 toe in blessuretijd. Vorige week tegen Be Fair en nu in en tegen Stolwijk: 1-2. En opnieuw was Steven Holthuijsen het goudhaantje.

● Siedrik Berends (blauw shirt) stuit op de Stolwijk-goalie. (Foto: Don van der Meer)

,,Een stugge ploeg,’’ zo kwalificeerde Linstra de tegenstander. De Koudekerkse oefenmeester zag dat zijn elftal zich in de eerste helft kon beroepen op het meeste balbezit, maar dat leidde nauwelijks tot uitgespeelde kansen. ,,Dat deed Stolwijk goed, maar ik moet ook zeggen dat wij te weinig bewogen zonder bal.’’

Strafschop

De openingstreffer viel na een uur spelen. Voor een overtreding op Issam el Bouazatti wees scheidsrechter Van Eck naar de stip. Met zo’n buitenkansje weet aanvoerder Mitchell van Waveren doorgaans wel raad: 0-1. Amper twee minuten later kwam Stolwijk door Stefan Visser langszij, ook via een penalty na een overtreding door Herman Berends: 1-1.

Matchwinnaar

Om toch nog een overwinning te forceren meldde Steven Holthuijsen zich weer voorin. En in de bonusminuten die de scheidsrechter aan de wedstrijd toevoegde wist de lange verdediger gestuntel in de Stolwijk-afweer vakkundig af te straffen: 1-2.

Door de winst klom Rohda’76 naar de derde plaats op de ranglijst, achter koploper Zwammerdam en SCH’44. Die twee ploegen treffen elkaar zaterdag 12 november in Harmelen. Rohda’76 ontvangt dan het Woerdense VEP dat op de vierde plaats staat. Een soort superzaterdag dus.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu