Gepubliceerd 2 juli 2023

Hollandse springers veel sterker dan hun Friese collega’s

De Hollandse springers wonnen in Zegveld de jaarlijkse Tweekamp tegen hun  Friese collega’s. Het verschil tussen beide teams was aanzienlijk. In meters uitgedrukt 11,29 m en dan mag er gesproken worden van een vrij forse overwinning.

● De Hollandse springers vieren feest. Zij sprongen het verst in de Tweekamp tegen de Friezen (Foto: Erik van Kordelaar)

In Zegveld waren de omstandigheden voor de springers in de diverse categorieën bepaald niet gemakkelijk te noemen. Regen, die gelukkig met de middag wegtrok, en wind waren een sta-in-de-weg voor verre supersprongen in de 21 meter.

De grootste winst werd door de Hollandse springers geboekt bij de senioren. Het verschil was maar liefst 5,99 m. en Reinier Overbeek (Benschop) sprong het verst met 20.74 m. Erwin Timmerarends (Bodegraven), afgelopen dinsdag nog winnaar in Zegveld, bleef steken op 19,35 m.

Tessa Kramer (Amersfoort) sprong bij de dames ook het verst voor de Hollandse Polsstok Bond. En ook hier moesten de Friezinnen zich qua teamresultaat gewonnen geven.

Totaaluitslag: Holland – Friesland 410,94 – 399,65

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN