Gepubliceerd 2 juli 2023

Hollandse springers veel sterker dan hun Friese collega’s

De Hollandse springers wonnen in Zegveld de jaarlijkse Tweekamp tegen hun  Friese collega’s. Het verschil tussen beide teams was aanzienlijk. In meters uitgedrukt 11,29 m en dan mag er gesproken worden van een vrij forse overwinning.

● De Hollandse springers vieren feest. Zij sprongen het verst in de Tweekamp tegen de Friezen (Foto: Erik van Kordelaar)

In Zegveld waren de omstandigheden voor de springers in de diverse categorieën bepaald niet gemakkelijk te noemen. Regen, die gelukkig met de middag wegtrok, en wind waren een sta-in-de-weg voor verre supersprongen in de 21 meter.

De grootste winst werd door de Hollandse springers geboekt bij de senioren. Het verschil was maar liefst 5,99 m. en Reinier Overbeek (Benschop) sprong het verst met 20.74 m. Erwin Timmerarends (Bodegraven), afgelopen dinsdag nog winnaar in Zegveld, bleef steken op 19,35 m.

Tessa Kramer (Amersfoort) sprong bij de dames ook het verst voor de Hollandse Polsstok Bond. En ook hier moesten de Friezinnen zich qua teamresultaat gewonnen geven.

Totaaluitslag: Holland – Friesland 410,94 – 399,65

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN