13 oktober 2021

Hoger percentage positieve testen

Het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is sterk gestegen (van 8,6% naar 12,1%). De meeste mensen met een positieve uitslag zijn niet gevaccineerd maar ook een klein percentage van de deels gevaccineerden en volledig gevaccineerden krijgt een positieve testuitslag. Het hoogste percentage positieve uitslagen is nog steeds te vinden bij de 0-10 jarigen (16%). Het percentage bij de 11-20 jarigen is deze week sterk gestegen (van 8% naar 15%).

Teststraat

De GGD verwacht dat het aantal testen de eerstvolgende weken zal stijgen. Dat heeft aan de ene kant te maken met het loslaten van de 1,5 meter maatregel. De andere reden is dat het griepseizoen weer is gestart. Hierdoor hebben meer mensen klachten als neusverkoudheid en hoesten.

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu