Gepubliceerd 10 mei 2021

Hoge Rijndijk 15 kopen t.b.v. parkeerplaatsen in Nieuwerbrug

Om de parkeerdruk in Nieuwerbrug te verlagen vraagt het college een krediet aan de gemeenteraad voor de aankoop van Hoge Rijndijk 15. Het kavel omvat een huis met schuur en kleine boomgaard. Het college stelt voor circa 11 tot 14 parkeerplaatsen te maken die verhuurd kunnen worden. Nadat het woonhuis is gesloopt, kan er een huis of twee appartementen voor in de plaats worden gebouwd en verkocht.

Met de opbrengst van de woning of appartementen en de verhuur van parkeerplaatsen zouden de kosten in 25 jaar voor een groot deel terugverdiend kunnen worden.

Het gebrek aan parkeerplaatsen is ontstaan door de herinrichting van de Korte Waarder en neemt nog verder toe na de herontwikkeling van de locatie Francken. Aan de Hoge Rijndijk wordt op dit moment geparkeerd op plekken waar dat niet is toegestaan. Indien hier op gehandhaafd zou worden neemt de parkeerdruk nog meer toe.

Het voorstel wordt 18 mei besproken in de commissie Bestuur en Financiën van 18 mei.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN