10 mei 2021

Hoge Rijndijk 15 kopen t.b.v. parkeerplaatsen in Nieuwerbrug

Om de parkeerdruk in Nieuwerbrug te verlagen vraagt het college een krediet aan de gemeenteraad voor de aankoop van Hoge Rijndijk 15. Het kavel omvat een huis met schuur en kleine boomgaard. Het college stelt voor circa 11 tot 14 parkeerplaatsen te maken die verhuurd kunnen worden. Nadat het woonhuis is gesloopt, kan er een huis of twee appartementen voor in de plaats worden gebouwd en verkocht.

Met de opbrengst van de woning of appartementen en de verhuur van parkeerplaatsen zouden de kosten in 25 jaar voor een groot deel terugverdiend kunnen worden.

Het gebrek aan parkeerplaatsen is ontstaan door de herinrichting van de Korte Waarder en neemt nog verder toe na de herontwikkeling van de locatie Francken. Aan de Hoge Rijndijk wordt op dit moment geparkeerd op plekken waar dat niet is toegestaan. Indien hier op gehandhaafd zou worden neemt de parkeerdruk nog meer toe.

Het voorstel wordt 18 mei besproken in de commissie Bestuur en Financiën van 18 mei.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu