Gepubliceerd 24 september 2022

Hoe de burendag van Hortus Populus zonder regen in het water viel

Wie het weet mag het zeggen. De zaterdagmiddag door Esther van den Bor en al haar vrijwilligers van Hortus Populus aan de Portugalweg in Bodegraven georganiseerde burendag trok 0,00 bezoekers. Zij hadden een perfect programma waarbij de buren aan konden geven hoe zij de geplande nieuwbouw rondom de Hortus Populus optimaal konden integreren in een milieuvriendelijke en mooie leefbare omgeving.

Maquette Hortus Populus

Bespreekstukken werden hierbij ook door Hortus Populus al aangegeven, zoals

-Duurdere of juist kleinere en goedkopere woningen;

-Verbinden van woningen tot aan het Limes-fietspad;

-Allerlei fruitbomen en -struiken als afscheidingen;

-Bloemenweide of maisdoolhof.

Voor Esther en al haar vrijwilligers was de opkomst wel een teleurstellende ervaring want zij hadden veel werk gemaakt van deze burendag. Gezonde hapjes en drankjes stonden klaar en er lag een grote plattegrond klaar waarop bezoekers met memosticks hun zienswijze konden ventileren. En ook aan de kinderen was gedacht met een speurtocht door de moestuin van Hortus Populus.

De slechte opkomst lag beslist niet aan het weer want dat was prima.   

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN