25 november 2021

Historische Kring presenteert boek over boerenleven in Oud Bodegraven

De Historische Kring Bodegraven heeft een nieuw boek uitgebracht: Boerenleven in Oud Bodegraven. In dit boek zijn herinneringen en foto’s aan het boerenleven in de afgelopen eeuw bijeengebracht.

Het deel van de Oud Bodegraafseweg met boerderijen heeft een lange geschiedenis van agrarische activiteiten. Daardoor is het typische Hollandse polderlandschap ontstaan waarvan velen nu genieten. Aan de boerderijen en de huizen is veel veranderd. Rond 1950 was het een buurtschap met 21 boerenbedrijven langs een onverharde weg. De buurt heette toen Oud Bodegraven. Anno 2021 zijn er nog vier boerenbedrijven over.


Het boek is geschreven door voormalig bewoner van Oud Bodegraven en boerenzoon Aad Vernooij. Hij kreeg de medewerking van bewoners en oud-bewoners. De oudste was 92 jaar en vertelde over sobere jaren jaren 30 van de vorige eeuw. Een van de jongsten woont op de verbouwde boerderij van haar grootmoeder. Het boek bevat veel foto’s, onder andere uit de verzameling van de Historische Kring. Naast familiefoto’s zijn er veel beelden van het werk op de boerderij.

Het boek is vanaf 25 november a.s. te koop bij de plaatselijke boekhandel

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu